Friday, May 27, 2011

Siis kui pitsaisu tuli

Täna see päev oli- kuid seekord siis selle erinevusega et tahtsin teha kõik ise, nii taigna kui ka kastme- hakkama sain ja rahul olen ka, tundus et ka ülejäänud sööjad :)
Kõigepealt tegin taigna:
VAJA LÄHEB:
3dl vett
40g pärmi
1tl soola
4tl õli
7dl jahu

TEE NII:
Vedelda pärm käesoojas vees, lisa sool ja õli ning järkjärgult ka jahu, sõtku, vajadusel lisa veel pisut õli ja jahu. Taigen peaks mingilmääral käe ja kausi küljest lahti lööma, kuid mitte täielikult. Pane taigen kerkima kuni teed kastet. Eriti hea kergituskoht on korraks 50 kraadi juurde kuumutatud ahi. Taigna kausile pane kergitusajaks ka rätik peale.


Järgmisena tegin klassikalise pitsakastme ehk Marinara, antud kogusest mis ma siia panen jätkub kahe pitsa jaoks.
VAJA LÄHEB:
6spl oliiviõli
2 punast sibulat
4 küüslauguküünt
800g (2 purki) omas mahlas ploomtomateid
Harilikku pune ehk oreganot (panin kuivatatud)
Basiilikut (panin värsket)
2tl soola
2tl suhkurt
musta pipart

TEE NII:
Kuumuta õli kastrulis ja prae hakitud sibul ja küüslauk klaasjaks.
Lisa tomatid, kuumuta läbi, lisa pune, hakitud basiilik, sool, suhkur ja pipar, kuumuta u 10 minutit, nii et tomatid läheksid pudruks. Vajadusel maitsesta veel.



Nüüd võta taigen ja aja see laiali eelnevalt küpsetuspaberiga vooderatud ahjuplaadile, kõige parem on seda teha märja käega et taigen käe külge kinni ei jäeks


Lisa peale kaste


Ja endale meeldivad lisandit (ise kasutasin sinki, mar.kurki, paprikat, ananassi, pärlsibulat, seeni, tomatit ja riivjuustu)


Pane pitsa 200 kraadini kuumutatud ahju ja küpseta kuni valmis on :D


Head isu!

No comments:

Post a Comment