Thursday, May 26, 2011

Siis kui ma torti tegin



See oli mu elu teine tordi katsetus, esimene oli siis kui Kaur 2 aastaseks sai.
Välja tuli mõnus, kuid oma närvikulu mitte raiskamiseks ostsin ma tordipõhjad poest, Hagari omad, mingit välismaa jama ma ei taha, kuna kui asja säilivusaeg on "100 aastat" siis see erilist usaldusväärsust ei avalda. Kuid need eesti omad on täitsa normaalsed ja audentse maitsega :)

VAJA LÄHEB:
Tordipõhja, mis on lõigatud kolmeks

Marjakreem:
3 želatiinilehte
1dl vahukoort
100d maitsetamata toorjuustu
1dl hapukoort
1dl suhkurt
1tl vaniljesuhkurt
1,5dl püreestatud vaarikaid
1,5dl püreestatud põldmarju (võib kasutada ka muid marju)

Šokolaadikreem:
1 muna
0,25dl suhkurt
1,25dl vahukoort
100g tumedat šokolaadi
2 želatiinilehte

TEE NII:
võta vorm kuhu sisse põhjad sobiks ja vooderda see toidukilega, aseta esimene põhi vormi ja immuta see vaniljepiimaga (piim segatud vaniljesuhkruga)

Marjakreemi tegemiseks aseta želatiinilehed rohkesse külma vette likku, vahusta koor, sega teises kausis kokku hapukoor, toorjuust, vaniljesuhkur ja suhkur.
Kui sul on kümutatud marjad siis sulata nad. Püreesta marjad. Sega marjad toorjuustumassi.
Sulata veest kuivaks pigistatud želatiinilehed 0,25dl keevas vees, kuna segu on külm siis vala segu sulatatud želatiini hulka mitte vastupidi. Nirista segu peene joana sinna sisse, pidevalt segades.
Kõige viimasena lisa vahukoor ja sega ettevaatlikult, vala segu koogi põhjale ja aseta peale teine põhi, immuta ka see vaniljepiimaga

Šokolaadikreemi tegemiseks pane želatiin külma vette likku. Sulata šokolaad vesivannil ja jäta jahtuma. Vahusta munad ja suhlur. Eraldi vahusta ka koor.
Sega vahud kokku ja lisa ka šokolaad.
Sulata želatiin 0.25dl keeva veega ja vala šokolaadisegu želatiinile peene joana pidevalt segades.

Aseta peale viimane vaniljepiimaga immutatud tordipõhi.
Pane tort külmikusse tahenema üheks ööks, enne serveerimist kaunista nii nagu heaks arvad :)

No comments:

Post a Comment