Monday, May 30, 2011

Martsipani-rabarberisaiad


50g toasooja võid
2dl piima
25g pärmi
1tl kardemoni
0,5tl soola
0,5dl suhkrut
2dl täisterajahu (ei kasutanud, panin selle asemel nisujahu)
4dl nisujahu



Täidis:
50g toasooja võid
100g rabarbereid
100g martsipani
1 lahtiklopitud muna



Kaunistuseks:
Tuhksuhkrut
50g mandlilaaste



Hõõru pärm vähese suhkru ja soolaga vedelaks, lisa käesoe piim sega segamini.
Lisa kardemon, ülejäänud suhkur, toasoe või kuubikutene ja enamus jahust (u 5,5dl). Sõtku ühtlaseks tainaks kuni tainas lööb kausi servadest lahti.
Lase kerkida rätiku all u 1h.
Tükelda rabarberid väikesteks kuubikuteks, riivi külmkapis olnud martsipan.
Rulli tainas ülejäänud jahusel laual ristkülikuks.
Määri peale toasoe või ning puista peale rabarber ja martsipan.
Rulli tihedalt kokku ja lõika 20 tükiks.
Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja lase rätiku all kerkida 30min.
Määri pealt lahtiklopitud munaga ja puista peale mandlilaastud.
Küpseta 225kraadi juures 5-10min.
Puista üle tuhksuhkruga ja naudi koheselt.

No comments:

Post a Comment