Friday, October 23, 2009

Tosca kattega õunakook


VAJA LÄHEB:
3muna
1,5dl suhkurt (ise panin vähem)
100g võid
1,5dl nisujahu
600g hapukaid õunu

Tosca kate:
75g võid
0,5dl suhkurt
100g mandlilaaste (võib ka panemata jätta)
2sl vahukoort
1,5dl nisujahu

TEE NII:
Koori ja viiluta õunad.
Vahusta muna ja suhkur heledaks vahuks. Sega hulka pisut jahtunud sulavõi ja jahu.
Vala taigen lahtikäivasse 26-28 cm läbimõõduga vormi. Laota peale õunad ja küpseta 20-25 min 200 kraadi juures.

Katte jaoks sulata või. Lisa suhkur, mandlilaastud, koor ja jahu- kuumuta mõni minut. Lisa kate eelküpsetatud koogile. Küpseta 10-15 minutit, kuni kate on saanud kuldpruuni värvuse.
Serveeri pisut jahtunud kooki vahukoore või jäätisega.

NB! Ise ma katet ei kuumutanud, segasin vaid lihtsalt valmis ja panin koogile- jäi ka väga hea :)

No comments:

Post a Comment