Wednesday, October 28, 2009

Õunakook aprikoosiglasuuriga


Üks aegade parimaid õunakooke :)

VAJA LÄHEB:
PÕHI:
3dl jahu
0,5tl soola
130g võid
2 spl hapukoort

TÄIDIS:
6hapukat õuna
3munakollast
2dl hapukoort
2dl suhkurt
1tl vanilisuhkurt (mina panin 2)
0,5dl jahu

PEALE:
1dl aprikoosikeedist
1spl apelsinimahla

TEE NII:
Sega kokku taigna ained. Suru taigen 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi nii et ääred jääks ülesse ja küpseta 200 kraadi juures u 15-20 minutit.
Puhasta ja tükelda õunad.
Sega kokku täidis.
Võta eelküpsetatud põhi ahjust ja laota sinna peale õunad ning vala peale täidis.
Küpseta veel 200 kraadi juures 45-50 minutit.
Võta valminud kook ahjust.
Sega omavahel kokku keedis ja apelsinimahl nng pintselda need koogile.
Serveeri kooki kas leigelt või täitsa jahtunult- eriti hea on see kook siis kui ta u 6-8 tundi külmikus on seisnud

No comments:

Post a Comment