Friday, May 22, 2009

Kevadine mustikakook

Kahjuks ei ole ka selle koogi juurde mul pilti panna kuid üritan viga varsti parandada.
Retsepti sain Terevisiooni saatest, äratas minus kohe millegi pärast huvi ja tahtsin asja proovida, ei pidanud pettuma, tõesti hea kook on.

VAJA LÄHEB:
Taigen:
250g nisujahu
45g võid
130g suhkrut
1 muna
50g hapukoort
1tl küpsetuspulbrit

Täidis:
2 muna
175g suhkrut
20g jahu
200g hapukoort
600g mustikaid (mina panin 400g ja oli täitsa piisavalt)
25g vaniljekastmepulbrit (u 2,5 spl)
200g kohupiima (kasutasin rasvatut)

TEE NII:
Taigen:
sega kokku või, piim, muna, suhkur ja hapukoor.
Lisa jahu ja k.pulber.
Vooderda koogivorm taignaga (kasutasin 26cm läbimõõduga vormi)
Eelküpseta 200 kraadi juures 10-15 minutit.
Täidis
Sega täidise ained, lisa mustikad.
Vala täidis taignale.
Küpseta 170-180 kraadi juures 40-50 minutit.
Lase koogil u 5-10 tundi külmas seista

No comments:

Post a Comment