Thursday, June 11, 2009

Vanillikastmega rabarberikrõbedik


Mitte küll päris minu meelele ja keelele, kuid mehele maitses väga, esimest korda elus tegin ka ise vanillikastet ja väga hea tuli, see mulle maitses küll :)

Retsept 3le portsjonile
VAJA LÄHEB:
200g rabarbereid
1dl suhkurt
0,5tl riivitud apelsinikoort

Purukate:
0,75dl jahu
25g võid
0,5dl Demerara suhkurt
25g kreeka pähkleid

Vanillikaste:
0.75dl piima
3dl vahukoort
2,5tk munakollast
20g suhkurt (u1.5 sl)
0,5tl vanill- või vaniliinsuhkurt

TEE NII:
Lõika rabarber 1 cm tükkideks. Pane potti koos suhkru ja riivitud apelsinikoorega. Hauta vaiksel tulel kaanega kaetud potis 10 minutit.
Puru jaoks näpi jahu ja või purutaoliseks massiks. Lisa suhkur ja hakitud pähklid ning sega ühtlaseks. Vala rabarberimass võitatud ahjuvormi ning kata puruseguga. Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit.
Vanillikastme valmistamiseks kuumuta kastrulis piim ja vahustamata vahukoor peaaegu keemiseni. Tõsta tulelt. Vahusta munakollased ja suhkur heledaks vahuks. Vala kooresegu munavahu hulka ning sega läbi. Kalla segu tagasi kastrulisse ja jätka keskmisel kuumusel pidevalt segades kastme kuumutamist paksenemiseni. Tõsta tulelt, jahuta ja lisa vanillsuhkur. Jahuta kaste täielikult enne serveerimist.

No comments:

Post a Comment