Thursday, June 18, 2009

Kus ja kuidas hoida puu- ning juurvilju?

Hoia külmkapis
Kabatšokk
Kapsas
Kirsid
Ploomid
Porrulauk
Rohelised oad
Seller
Spargel
Peet
Spinat
Ürdid, v.a basiilika
Viinamarjad

Hoia külmkapis, aga teistest eraldatuna
* eraldavad etüleeni
Aprikoosid
Melon
Õunad (säilivad külmikus üle nädala)

Hoia külmkapis pesemata
Maasikad
Mustikad
Mustsõstrad
Vaarikad

Hoia külmkapis, pesemata ja kilekotis
Spargelkapsas
Herned
Lehtsalat
Lillkapsas
Mais
Porgand
Redis

Hoia toatemperatuuril
Ananass
Apelsin
Arbuus
Baklažaan
Basiilik
Granaatõun
Greip
Ingver
Kurk
Küüslauk
Laim
Mango
Papaia
Paprika
Sidrun

Hoia toatemperatuuril, aga teistest eraldatuna
* eraldavad etüleeni
Banaan
Õun (säilivad kapi peal vähem kui nädal)
Tomat

Lase toatemperatuuril järelküpseda, siis pane külmikusse
* hoia teistest viljadest eraldi, sest eraldavad etüleeni
Avokaado
Nektariin
Pirn
Ploom
Virsik

Hoia jahedas ja pimedas kohas
Sibul (hoia kartulitest eraldi)
Kartulid (hoia sibulatest eraldi)
Kõrvits

Allikas: www.toidutare.ee

No comments:

Post a Comment