Tuesday, April 19, 2011

Sooja saia mõtelge!



Nii hea ja mõnus, täpselt selline sai kuhu peale sinki ja juustu panna ;)

VAJA LÄHEB:
3dl vett
25g presspärmi
1,5tl suhkurt
1tl soola
25g võid
450g jahu

TEE NII:
Sulata või ja jäta jahtuma.
Tee pärm vähese suhkruga vedelaks, vala vedeldatud pärm toasooja vee sisse, lisa sinna suhkur ja sool ning pool jahu kogusest.
Sega korralikult läbi ja lisa teine osa jahu, sõtku taigen läbi ja lisa sulavõi ning sõtku niikaua kuni taigen käe ja kausi küljest lahti lööb :)
Kergita taigen kahekordseks, väga hea on seda teha korraks 50 kraadi juurde kuumutatud ahjus.
Kui taigenon kerkinud, sõtku korra veel läbi ja pane kas võitatud vormi või vormi sellest päts või punu palmik. Pintselda piimaga üle ja küpseta 200 kraadi juures, kuni valmis on :D Vast u 30 minutit

No comments:

Post a Comment