Monday, March 14, 2011

Kringel- ehk jätkuvalt pärmitaigna maailmas



Ei ole siiani saanud vaimustusest üle :D
Nii et siis tegin kringlit, lausa kaks tükki, ühe jätsin kodustele ja teise viisin ühe toreda poisi 7ndale sünnipäevale :)
Täidiseks kasutasin vaniljekreemi-kohupiima segu ja vaarikaid, peale sulatasin valget ja tumedat šokolaadi- välja tuli hää :)

Pärmitaigen on jällegi sama retsepti järgi nagu vastlakuklite omagi, kahe kringli jaoks tegin 1,5 kordse koguse taigent :)
Kui taigen oli kerkinud, raputasin lauale jahu ja rullisin taigna ruudu kujuliseks, siis pintseldasin sulavõiga, sinna peale tegin vaniljekreemi, selleks kasutasin Ekströmi vaniljekastme pulbrit, ühele kringlile kaks pakikest, segasin selle pulbri paraja koguse piimaga, ausalt ka ei tea palju piima läks, täieti tunde järgi, et saaks sellise parajalt kreemjaks selle :) Selle kreemi sisse segasin ka tavalise rasvavaese kohupiima, mitte pasta vaid selle kuubiku kujulise, teralise kohupiima, see on parem, vähemalt mulle meeldib rohkem.
Määrisin saadud kreemi taignale ja sinna peale puistasin vaarikad, mille olin eelnevlat seganud supilusikatäie kartulijahuga .
Rullisin taigna kokku, asetasin ahjupannile ringi kujuliselt ja lõikasin kääridega sälgud sisse, asetasin ühe sälgu sissepoole ja teise väljapoole ja nõnda vaheldumisi :)
Ahjus oli 200 kraadi juures... kuni valmis sai :D Vast mingi pool tundi :)
Glasuuriks kasutasin siis valget šokolaadi ja tumedat šokolaadi, selleks panin valge ühte kastrulisse ja tumeda teise, juurde lisasin natuke piima ja sulatasin vedelaks ning niristasin kringlile.
MÕNUS! :)

No comments:

Post a Comment