Friday, June 17, 2011
Meie pere beseekook
Seekordne retsept siis jällegi Selveri retseptikalendrist- nimelt siis juunikuu retsept :)
VAJA LÄHEB:
4-6 munavalget (kasutasin 5 munavalget, kuna rohkem ei olnud)
1-2 klaasi suhkurt (1,25 klaasi on rohkem kui küll)
2spl maisitärklist (kuna mul maisitärklist ei olnud, kasutasin kartulitärklist)
2spl äädikat (retsept soovitas kasutada õunaveiniäädikat, aga kuna mul seda ei olnud kasutasin heledat balsamiveiniäädikat- äädikas on selleks et besee jääks pehmeks nagu vahukomm)
Toormoosi (tegin maasikatest)
Vahukoort (kuna mul oli vaid 2dl vahukoort, siis panin just niipalju, oleks tegelikult võinud seda isegi rohkem olla)
Värskeid maasikaid
Riivitud šokolaadi
TEE NII:
Vahusta munavalged kreemjaks vahuks, lisa vahule suhkur, tärklis ja äädikas, sega ettevaatlikult munavahtu tõstes. Ära klopi, muidu vajub vaht ära.
Laota munavaht ümmarguselt küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile.
Küpseta ahjus 150 kraadises 1-1,5 tundi või niikaua kuni vaht on kuldpruun, jäta natukeseks ahju jahtuma, siis tõsta välja ja jäta jahtuma.
Kui besee on täielikult jahtunud, kata see toormoosiga, sinna peale pane vahukoor ja maasikad, kõige peale riivi šokolaad :)
Söö kohe :D
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment