Sunday, January 10, 2010

Pohla- karamellikook


Toidutare retsept, väga hea kook, kuid mõeldud täielikele magusagurmaanidele :)
Kui kooki kohe sööma hakata, siis karamellikate on pigem kui kaste koogil, kui oodata ühe öö ja hoida kooki külmikus, muutub kate pigem glasuurilaadseks.

VAJA LÄHEB:
Põhi:
1tl küpsetuspulbrit
150g võid
0,5tl soola
0,75dl suhkurt
1 muna
1 munakollane
4dl jahu

Täidis:
2dl vahukoort
1tl vanillisuhkurt
1tl jahvatatud kaneeli
3dl pohli
1spl suhkurt

Karamell:
3sl siirupit
1tl võid
1tl vanillisuhkurt
0,5dl suhkurt
2dl vahukoort
2dl fariinisuhkurt

TEE NII:
Näpi jahu, sool ja või purutaoliseks massiks.
Sega juurde suhkur, muna ja munakollane.
Suru taigen 24cm läbimõõduga vormi ja küpseta 200 kraadises ahjus u 20min.
Karamelli valmistamiseks sega kastrulis koor, suhkur, fariinisuhkur, siirup, keeda kesmisel tulel u 10 min ja lõpus lisa või ja vanillisuhkur. Jahuta.
Püreeri pohlad ja maitsesta suhkruga. Määri pohlapüree jahtunud põhjale.
Vahusta koor tugevaks vahuks ja maitsesta kaneeli ja vanillisuhkruga, ära lisa siia suhkurt, kuna ülejäänud kook on väga magus.
Määri segu pohlapüreele.
Vala kook üle karamelliga.
Serveeri jahtunult. (Parem on kui kook seisaks öö külmkapis)


SUVINE VERSIOON ANTUD KOOGIST:
Marjadeks kasutasin pohlade asemel punaseid sõstraid ja vahukoorekihi sisse panin vaid vanillisuhkurt, jätsin panemata nii kaneeli kui suhkru ja oli palju parema maitsega minu arust kui pohlafega versioon :)

No comments:

Post a Comment