Sunday, October 23, 2011

Kaneelilõõts ehk rebitav kaneelisai


No see oli lihtsalt nii huvitav et ma pidin selle järele proovima :)
Retsepti sain SIIT

VAJA LÄHEB:
5,5dl jahu
0,5dl suhkurt
2tl kuivpärmi
0,5tl soola
60g võid
0,6dl piima
0,5dl vett
2 muna
1tl vanillisuhkur

Täidis:
2dl suhkurt
2tl kaneeli
2tl muskaati (seda ma ei pannud, kuna lihtsalt ei olnud)
60g võid

TEE NII:
Sega kokku 4dl jahu, pärm, suhkur, sool.
Klopi eraldi lahti munad.
Sulata võitükid piimas, kuni need on sulanud. Lase jahtuda.
Sega kõik omavahel kokku ja lisa ülejäänud jahu.
Taigen jääbki selline kleepuv.
Jäta taignapall kaussi sooja kohta, toidukile ja rätiku alla kerkima.
Tee täidis: sega kokku kaneel ja suhkur. Sulata ka või, lase sellel isegi kergelt pruunistuda.
Kerkinud taignasse lisa u 2spl jahu ja lase veel u 5 min kerkida.

RAputa jahu lauale ja rulli taigen ristküliku kujuliseks, seejärel määri sulavõiga ja raputa peale kaneeli-suhkru segu.
Siis lõika taignast kuus riba, need tõsta üksteise peale ja lõika see omakorda kuueks ruuduks.
Need lao eelnevalt võitatud keeksi/leivavormi nagu raamatulehed.
Lase veel kerkida u 30min
Seejärel küpseta u 35-40min
Peale ahjust välja võtmist lase seista u pool tundi ja siis serveeri.
Klaasi külma piimaga- jumalik :)

2 comments: