Tuesday, June 7, 2011

Ma tegin torti ehk siis kooreliköörimaitselise keedukreemi ja maasikatega tort



Biskviitpõhjad ostsin poest, ei ole mina ja biskviit sõbrad :D

Idee kui sellise sain Annika blogist ja no tõesti- super hea tort

Keedukreem tee nii:

VAJA LÄHEB:
400ml vahukoort (on parem kui piim, sest siis on maitse rammusam)
110g (2dl) suhkurt
30g jahu
30g tärklist
2 muna
maitsetamiseks koorelikööri

TEE NII:
Aja vahukoor suhkruga soojaks, kuni suhkur on sulanud.
Sega omavahel jahu, tärklis ja munad, vala vahukoore- suhkru segu tärklise-jahumassi sisse, mitte vastupidi, kohe vala saadud vedelik läbi sõela potti tagasi.
Aja segu madalal kuumusel mullitama, mullitamine kaotab kreemil jahu maitse, kui kreem on paksenenud, siis tõsta jahutuma.
Jahtunud kreemile sega juurde maitse järgi koorelikööri.

Tort tee nii
Niisuta esimene põhi vaniljepiimaga (piim+vaniljesuhkur), kata kreemiga, sinna peale laota viilutatud maasikad, kata järgmise põhjaga, niisuta, pane kreem ja maasikad ning kolmas põhi, niisuta ka see, nüüd määri järele jäänud kreemiga pealt ja külgedelt.


Rulli martsipan toidukile vahel õhukeseks ja kata sellega kook.
Sulata šokolaad, kasta šokolaadi maasika otsad ja füüsalid ning kaunista kook.
Eriti hea on tort siis kui ta on mõned tunnid külmikus seisnud :)

No comments:

Post a Comment